6 Haziran 2008 Cuma

HAŞHAŞLI KEK


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşhaş(ezilmemiş olacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su



Yapılışı :

Kek çırpılır.Fırında pişirilir.Şerbeti kaynatılır.Keki ve şerbeti ılıkken dökülür.(İkiside ılık olucak)
İyice soğuyunca üstüne kremşanti çırpılıp sürülür.

1 yorum:

KUNCUYUG dedi ki...

BU KEK TARİFİNİ ÖNCE KOMŞUM NİL DEN ALMIŞTIM.BUGÜNDE FİLİZ HANIMIN ELİNDEN YEDİK.HAŞHAŞLAR ÇITIR ÇITIR AĞIZDA, ÇOK HAFİF ŞERBETLİ BİR TATLI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM:)