26 Haziran 2009 Cuma

BAKLAVALI KEK

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

· 1 çay bardağı sıvıyağ

· 1 çay bardağı süt

· 1 adet yumurta

· 1 paket kabartma tozu

· Aldığı kadar un

KEKİ İÇİN:

· 3 adet yumurta

· 3 kahve fincanı şeker

· 1 paket kabartma tozu

· 1 paket vanilya

· 3 kahve fincanı un

· 1 su bardağı ceviz

· 1 paket kakao

ŞERBETİ İÇİN:

· 3 su bardağı su

· 3 su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN:

· 1 paket margarin

YAPILIŞI:

Hamurunu yoğurun. 16 bezeye bölün. Önce ikişer ikişer tabak büyüklüğünde açın. Sonra ikisini birleştirip yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın. 4 kat yaydıktan sonra içine çırpmış olduğunuz keki dökün. Sonra kalan 8 bezeyi de 4 kat olacak şekilde yapın ve tamamlayın. İri iri kesin ve ocakta erittiğiniz margarini dökün ve fırına verin. Çıkınca üzerine şerbetini dökün.

NOT: Ya ikisi de ılık olacak. Ya da tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.

AFİYET OLSUN…



Hiç yorum yok: