26 Haziran 2009 Cuma

SİLİKON PASTA

HAMURU İÇİN:

· 5 adet yumurta

· 5 kahve fincanı şeker

· 5 kahve fincanı un

· 1 paket vanilya

İÇİ İÇİN:

· 2 paket kremşanti(profiterol de kullandığımız beyaz krema da olabilir.)

· Üzerine yine profiteroldeki çikolata sosu

· Islatmak için 1 su bardağı soğuk süt

· Mevsim meyvesi(muz, kivi, …)

YAPILIŞI:

Yumurta ile şekeri kremşanti gibi katı kıvama gelinceye dek çırpın. Un ile vanilyayı da ayrı bir kapta karıştırıp bu karışıma ekleyin. Yalnız unu ekledikten sonra mikseri sakın kullanmayın çünkü bu aşamadan sonra mikseri kullanmanız yumurtanın ve dolayısıyla kekinizin kabarmasını engeller!! Püf noktası budur… Bunu 170 derecede pişirin. Çıkardıktan sonra iple ortadan ikiye ayırın. Çukur bir kabın içine naylon bir poşet geçirin, ikiye ayırmış olduğunuz kekin bir tabakasını sütle ıslatıp o çukur kabın içine iyice sıkıştırın. Ve üstüne daha önceden kremşanti ile(ya da kremayla) karıştırdığınız meyveleri dökün. En son da kekin diğer tabakasını yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine yapmış olduğumuz çikolata sosunu dökün. Üstünü de pasta süsü ile süsleyin.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: