26 Haziran 2009 Cuma

ELBASAN TAVA

MALZEMELER:

· 1kg kemiksiz et

· 2 adet kuru soğan

· 1 su bardağı un

· 1 kâse yoğurt

· 2 yumurta sarısı

· 1 su bardağı sıvıyağ

· Biraz kaşar peyniri

· Göz kararı tuz, kekik, pul biber

YAPILIŞI:

Etler kızartmalık gibi doğranır. Bir tencerede kendi suyuyla pişmeye bırakılır. İyice kavrulup, pişince yağını, kekiğini ve pul biberini atıp tekrar pişirmeye devam edin. Biraz kavurduktan sonra soğanları halka halka ve ince bir şekilde doğrayıp etin içine ekleyin. Hepsi piştikten sonra indireceğinize yakın tuzunu atın. Bu esnada un ve yoğurdu bir tavada iyice ısıtın.

Pişen etleri bir tepsiye dizin ve üzerine yoğurt karışımını her yerine eşit gelecek şekilde yayın ve üzerine kaşar rendesi serpin.250 dereceli fırında kaşarlar kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: