.jpg)
MALZEMELER:
Hamuru için:
· 1 su bardağı su
· 8 yemek kaşığı şeker
· 100 gr margarin
· 1 çay kaşığı kabartma tozu
· 4 yumurta
· 7 yemek kaşığı un
Kreması için:
· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
· 1 su bardağı su
· 1,5 yemek kaşığı nişasta
· 1 paket kakao
· 1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Şekeri, suyu ve yağını bir teflonda kaynatın. Onlar kaynarken ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın, kaynayınca da un karışımını birden içine ilave edin. Bunu 5 dakika helva gibi kavurun. Ocağı kapatın ve ayrı bir kaba alın. Bu karışım soğuyunca Yumurtaları tek tek kırıp çırpın.(bir yumurta kırıp iyice çırp sonra diğerini kırıp iyice çırp……) Tepsiyi katıyağla yağlayın ya da yağlı kâğıt kullanın. Hamuru bir poşete koyun, küçük bir delik açın ve de ufak toplar halinde tepsiye sıkın. Ve fırına verin.
Krema: Nişasta ve şekeri önce karıştırın.(pütürlü olmaması için)Sonra soğuk sütü içine dökün ve pişirin, indireceğinize yakın vanilyayı ekleyin.
Çikolata: Kakaoya şeker ve nişastayı karıştırıp suya atın ve pişirin.
NOT:
1.Profiterol fırından çıkar çıkmaz içine kremasını sıkın. Çünkü profiterol soğurken söner…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder