26 Haziran 2009 Cuma

ZEYTİNLİ EKMEK

MALZEMELER:

1,5 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı kuru maya

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı çekirdekleri alınmış zeytin

Alabildiğine un

YAPILIŞI:

Mayayla toz şekeri karıştırın ve üzerine ılık suyu koyup porselen bir kapta kabarması için bekleyin(kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın.) sonra mayayı hamuru yoğuracağınız kaba alın. İçine sıvıyağı, yumurtaları, tuzunu ve zeytinini atın ve aldığı kadar unla yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra 20 dakika bekletin. Sonra ekmek şekli vererek yağlanmış tepsiyle fırınlayın. (üzerine yumurtanın sarısı,çok az sıvıyağ ve de çok az şekerle oluşturulan karışımdan sürüp fırınlarsanız daha çok kızarır.)

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: