26 Haziran 2009 Cuma

LORLU KİŞ

HAMURUN MALZEMELERİ:

· 100gram margarin

· Yarım çay bardağı ılık su

· 2–3 yemek kaşığı kaşar rendesi(isteğe göre peynir de konabilir.)

· 1 adet yumurta

· Aldığı kadar un

· 1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:

· 250gram lor peyniri

· 3 adet domates

ÜZERİ İÇİN:

· 1 adet yumurta sarısı

· Galeta unu

HAMURUN YAPILIŞI:

Margarin, yumurta, un, su, kaşar peyniri, tuz yoğrulur. Alabildiğine un koyup hamur elde edilir. 2 dakika dinlendirin. Bu hamuru nerede pişirecekseniz ondan taşacak şekilde açın. Sonra yağlanmış borcama bu hamur yerleştirilir fakat fazlalıkları kıyıdan içeriye doğru sakın katlamayın. Daha sonra loru zemine serpiştirin.(lora tuz katın, çökelek koyuyorsanız tuz katmanıza gerek yoktur.) Serpiştirdiğiniz peynirin üzerine halka halka doğranmış domatesleri yerleştirin. Ve taşan hamuru kenarlardan domateslerin üzerlerine doğru kıvırın. Bu görünen hamurlara yumurtanın sarısını sürüp yine bu kısımlara galeta ununu serpiştiriyoruz. 200 derecede pişirin.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: